2013. 11. 10.

 

Öregdiákjaink számára a már hagyományos Piarista Vacsorát a 33. alkalommal szerveztük meg. Rendezvényünkön 400 volt diákunkat láthattuk vendégül.

A találkozó szentmisével kezdődött, melyen Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek atya mondott homíliát. Ezt követően megkoszorúztuk a Piaristák terén lévő iskolaalapító gróf Koháry István szobrát, valamint az iskola aulájában található Gloria Victis emlékművet. 

Az öregdiák találkozót a házigazda, Laczkó János, a Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozatának elnöke nyitotta meg, majd Labancz Zsolt SchP tartományfőnök előadása következett a piaristák világszerte való szolgálatáról. Nagy Attila SchP igazgató röviden beszámolt az Alma Mater fontosabb változásairól, külön kiemelve, hogy iskolánk a 2014/15-ös tanévben alapításának 300. jubileumi ünneplésére gazdag programsorozattal készül. Az előadások után tiszteletbeli öregdiák oklevelet nyújtottunk át Bakos Tamás élelmezési vállalkozónak, aki iskolánkat hosszú idő óta támogatja, segíti. 

Az előadások után nem maradt más hátra, mint a terített asztal melletti éjszakába nyúló osztálytársi, baráti beszélgetések, visszaemlékezések. 

Köszönjük szépen iskolánk műszaki vezetőjének, Jusztin Ferencnek, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is vállalta a rendezvénnyel kapcsolatos szervezési munkálatokat. Köszönjük továbbá népes számú gimnazista diákjainknak önkénes regisztrátori és pincéri szolgálatát. 

Nagy Attila SchP ig.

 

Submitted by nagy.attila on