2011. 11. 06.

Az idei Piarista Vacsorát immár a harmincadik alkalommal szerveztük meg. Hagyományos rendezvényünkön több mint 400 öregdiákunkat láthattuk vendégül.

A találkozó szentmisével kezdődött, majd megkoszorúztuk a Piaristák terén lévő gróf Koháry István szobrot, valamint az iskola aulájában található Gloria Victis szoboralkotást. 

Az öregdiák találkozót a házigazda, Laczkó János, a Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozatának elnöke nyitotta meg, majd Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek előadása következett. Szabó István SchP házfőnök úr a templomtorony felújítási munkálatairól tájékoztatta az öregdiákságot és kérte egyben támogatásukat, anyagi segítségüket. Nagy Attila SchP igazgató beszámolt az iskola jelenéről, terveiről, a küszöbön álló, Ward Mária Leánygimnáziummal való egyesülés folyamatáról. Örömmel köszöntöttük sorainkban Strommer Pált, a Magyar Piarista Diákszövetség főtitkárát is. 

Az előadások után nem is maradt más hátra, mint a terített asztal melletti éjszakába nyúló baráti beszélgetések, visszaemlékezések. 

Köszönjük szépen iskolánk műszaki vezetőjének, Jusztin Ferencnek, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is vállalta a rendezvénnyel kapcsolatos szervezési munkálatokat. 

Nagy Attila SchP ig.

Submitted by nagy.attila on