2018. 11. 04.

Idén 38. alkalommal gyűltek össze egykori diákjaink a hagyományos őszi Piarista Vacsorára. A hosszú hétvége és a halottak napja közelsége ellenére idén is több mint ötszáz egykori diák gyűlt össze nagyon különböző évfolyamokból: voltak tavaly érettségizettek is, a legidősebb pedig Busa Ferenc volt, aki 1954-ben érettségizett. Ő lett az est korelnöke, akit külön is köszöntöttünk.

Idén a rendezvényhez kapcsolódott a Piarista Plébánia megalapításának 70. évfordulója, délután sokan részt vettek az öregdiákok közül is az ezen alkalomból rendezett konferencián és könyvbemutatón, ahol a Kozicz János tanár úr által a plébánia történetéről íródott kötetet is bemutatták.

Az ezt követő program már a hagyományos volt, Bábel Balázs érsek úr mutatott be szentmisét számos szerzetes és egyházmegyés pappal koncelebrálva. A misét követte a Piaristák terén gróf Koháry István, az iskola alapítója szobrának és az iskolában a Gloria Victis szobornak a megkoszorúzása.

A díszteremben köszöntötte az egybegyűlteket Labancz Zsolt tartományfőnök úr, aki szintén iskolánk diákja volt, Nagy Attila házfőnök úr, Görbe László plébános úr, dr. Török Bernát, a Magyar Piarista Diákszövetség főtitkára, majd dr. Bábel Balázs érsekatya, szintén egykori diákunk tartott előadást nemrég megjelent könyve témájában Mátyás király egyházpolitikájáról. Rövid igazgatói tájékoztató hangzott el az iskola elmúlt egy évéről és terveiről, majd kezdődhetett a vacsora.

A Magyar Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozata évről évre megszervezi e rendezvényt, ami élő kapcsolatot biztosít a gimnázium egykori diákjaival.

Köszönjük a Diákszövetségnek, különösen Jusztin Ferenc műszaki vezetőnek a szervezést, diákjainknak a felszolgálásban való közreműködést, és a sok résztvevőnek, hogy megtisztelték rendezvényünket. A vacsorán az iskola és a DIákszövetség javára hagyományosan gyűjtés folyt. A tavalyi gyűjtéssel a Czollner téri technika terem felszerelését támogatták, amit ezúton is köszönünk, erről itt olvashatnak.

Mikulás Domonkos igazgató

Submitted by mikulas.domonkos on