2010. 11. 07.
Az idei Piarista Vacsorát immár a harmincadik alkalommal szerveztük meg. Hagyományos rendezvényünkön idén is több mint 500 öregdiákunkat láthattuk vendégül.

A találkozó szentmisével kezdődött, majd megkoszorúztuk a Piaristák terén lévő gróf Koháry István szobrot, valamint az iskola aulájában található Gloria Victis szoboralkotást. 

Az öregdiák találkozót a házigazda, Laczkó János, a Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozatának elnöke nyitotta meg. Nagy Attila SchP igazgató beszámolt az iskola jelenéről, terveiről, majd megemlékezett a piarista Pirrotti Szent Pompiliuszról, akinek idén ünnepeltük 300. születési évfordulóját.

Ezt követően Strommer Pál, a Magyar Piarista Diákszövetség főtitkára köszöntötte Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érseket 60. születésnapja alkalmából átadván neki a diákszövetség Arany Emléklapját.

Az előadásokat Szabó István SchP házfőnök úr beszámolója zárta, melyben a templomtorony felújításáról tájékoztatta az öregdiákságot.

Ezek után már más nem is maradt hátra, mint a terített asztal melletti éjszakába nyúló baráti beszélgetések, visszaemlékezések. 

Köszönjük szépen iskolánk műszaki vezetőjének, Jusztin Ferencnek, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is vállalta a rendezvénnyel kapcsolatos szervezési munkálatokat. 

Submitted by nagy.attila on