2024. 05. 23.

A Pünkösdi ünnep után kora hajnalban útra keltünk, hogy kedd délelőtt 10.00 körül már Sevillában legyünk, és az ottani piarista iskola életébe kapcsolódjunk be. Tanítási gyakorlatunk még kedden megkezdődött, amikor is francia és angol csoportokban mutattuk be és ismertettük a magyar kultúrát, gasztronómiát és oktatási rendszert. Érdekesség számunkra, hogy a spanyol iskolarendszerben 60-perces tanórák vannak, és a diákok 3 tanóra után kapnak 30-perces szünetet, közte csak annyi szabadidejük van, hogy egyik teremből a másikba vándoroljanak, nekünk pedig éppen csak annyi, hogy a tanítási anyagainkat előkészítsük. 

A sevillai iskola diákjai jelenleg a különböző kultúrák érdekességeit, étkezési szokásait, látnivalóit dolgozzák fel és hasonlítják össze a sajátjukkal, így kitűnő lehetőség ez számunkra, hogy mi is megmutathassuk értékeinket és szépségeinket. 

Szerdán egy - egy tanóra megtartása után, 60 tanuló és két kolléga kíséretében Sevilla központját vettük célba, ahol olyan feladatot kaptak a diákok, hogy legalább 5-6 turistát szólítsanak le és kérdezzék ki őket, hogy miért látogattak el városukba, mi az, ami tetszik nekik, mit szeretnének meglátogatni és milyen ételeket, különlegességeket szeretnének kipróbálni. Ezekből a videókból egy kis prezentációt kell készítsenek, illetve összegezniük kell, hogy miért is ennyire népszerű az ő városuk mások számára.

Az eddigi tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy az itteni diákok nagyon érdeklődőek, kíváncsiak, és lelkesen vetik bele magukat Magyarország és Kecskemét megismerésébe. 

Submitted by borbely.beata on