2012. 12. 07.

 

A Piarista Általános Iskola Mikulás ünnepsége szentmisével kezdődött, melyben felidéztük a jóságos Szent Miklós püspök alakját és érdemeit. A gyerekek két házi feladatot is kaptak: 

  • egy adventi naptárba összegyűjthetik karácsonyig, hogy egy-egy nap mennyi jót (piros csillag) és esetleg rosszat tettek (fekete pont)
  • hogy a karácsonyra való adventi felkészülési időszakról se feledkezzenek meg, minden nap viselhetnek az iskolában valami lila színű ruhadarabot (kabát, pulóver, sál, kesztyű...); ha ennek eleget tesznek, beírhatnak a naptárukba egy lila csillagot is.

Aki az adventi kalendáriumát gondosan vezeti és leadja az iskola titkárságra, azok között január elején, vízkeresztkor ajándékokat fogunk kisorsolni. :-)

A mise befejeztével egy kedves jelentet adtak elő a 4.a osztályos diákok: két rosszcsont fiú, Nokedli és Hokedli próbálta megdézsmálni a Mikulás puttonyában lévő finomságokat. Ekkor azonban hat marcona krampuszával megérkezett maga Mikulás bácsi is bíbor színű palástjában, püspöksüvegében, aki nemcsak a jó gyerekeknek, de a színdarabban szereplő, bűnbánatot tanúsító két rosszaságnak is megbocsátott, s ajándékot adott. 

Az elsős kisdiákok gyönyörű verseit, énekeit hallhattuk ezután. Nem kellett sokat várni az ajándékok kiosztására sem, melyben a krampuszok is serényen segédkeztek. 

Nagy Attila SchP ig. 

 

Submitted by nagy.attila on