2019. 10. 20.

A 19. Piarista Ifjúsági Találkozó - angolul PYM (PIARISTS’ YOUTH MEETING), lengyelül SMP - 2019. október 11-14. között került megrendezésre Krakkóban. Idén először négynapos volt. Pénteken kora reggel mi, kecskemétiek - tizennégyen diák és két kísérőtanár, Bimbó Andrea és Csenki Nikolett - elindultunk Lengyelországba. A körülbelül 10 órás utat a pihenők és a forgalom miatt 12 óra alatt sikerült megtennünk. Ezalatt volt időnk egymással beszélgetni, csodálni az őszülő tájat.

Szeretetteljes fogadtatás és finom szendvicsek vártak minket, majd a napot kereszthódolattal zártuk. A szombatot imával kezdtük, különböző előadásokat hallgattunk és kiscsoportokban dolgoztunk. A délutánt városnézéssel töltöttük, ahol lehetőségünk volt szuveníreket vásárolni, megtekinteni Krakkó nevezetességeit. Este a zenés produkciók meghallgatása után következett a mindenki által várt „Christian Party”, ami egy zenés táncest, melyen mindenki jól érezheti magát. Elérkezett a vasárnap, mely a megszokottól eltérően nem a hazautazással telt. Egy közeli nemzeti parkba utaztunk el, ahol a sok séta után az erdő közepén egy rögtönzött körtáncban is részt vehettünk. Végül elérkezett a hazautazás napja, melyet búcsúzkodások előztek meg. A találkozón lehetőségünk volt váci, szegedi, gödi, nagykanizsai, mosonmagyaróvári, pesti, szlovák, lengyel, cseh piarista diáktársainkkal találkozni.

Remélhetőleg újonnan megismert barátainkkal sikerül kapcsolatban maradnunk, és a legközelebbi, 2020 tavaszán szerveződő találkozón személyesen is találkoznunk! Irány Kecskemét, hiszen áprilisban a mi iskolánk ad otthont az eseménynek! Visszatekintve a négy napra nem volt hiány beszélgetésből, nevetésből, játékból, táncból, szentségimádásból és miséből sem. Lelkileg feltöltődve, de fáradtan tértünk vissza Kecskemétre. Most beszéljenek a képek, melyeket Csenki Nikolett tanárnő és Tóth Lilla 11.a-s diáktársunk készített.

Ipacs-Szabó Noémi 12.b

Submitted by nagy.attila on