2018. 10. 17.

A 18. Piarista Ifjúsági Találkozó - angolul PYM (PIARISTS’ YOUTH MEETING) vagy lengyelül SMP - 2018. október 12-14 között került megrendezésre Krakkóban.

Pénteken kora reggel tizenöten diákok és két kisérőnk, kecskemétiek elindultunk Lengyelországba. A körülbelül 10 órás út alatt volt időnk beszélgetni egymással, csodálni az őszülő tájat.

Szeretetteljes fogadtatás, finom szendvicsek vártak minket, majd Szentségimádással zártuk a napot. A szombati napot imával kezdtük, különböző előadásokat hallgattunk, kiscsoportokban dolgoztunk. A délutánt városnézéssel töltöttük. Két látnivaló, nevezetesség közül választhattunk: a krakkói Wawel vár felfedezése vagy a zsidó negyed megismerése.  Az esti szentmisét, a nemrég pappá szentelt Molnár Lehel piarista atya tartotta.

Zenés produkciók meghallgatása után következett, a mindenki által várt „Christian Party”. A Christian Party egy zenés táncest, melyen mindenki jólérezheti magát.

Végül elérkezett a hazautazás napja, melyet zárómise és búcsúzkodások előztek meg. A találkozón lehetőségünk volt váci, szegedi, gödi, nagykanizsai, mosonmagyaróvári, pesti, fehéroroszországi, lengyel, cseh piarista diáktársainkkal találkozni.

Lelkileg feltöltődve, pozitívan, de fáradtan tértünk vissza Kecskemétre.

Az alábbi fényképeket Tóth Lilla (10.a) készítette. Köszönjük közreműködését, segítségét. 

(Részletesebb beszámoló, a hamarosan megjelenő iskolaújságban.)

Ipacs-Szabó Noémi és Jászgulyás Ádám

Submitted by nagy.attila on