2019. 10. 22.

Október 22-én vizitáción járt nálunk Pedro Aguado atya, a Piarista Rend legfőbb elöljárója. A magyarországi provincia látogatása során másfél napot tölt Kecskeméten, ebből négy óra jutott arra, hogy az iskolát meglátogassa.

A délelőtt folyamán először az óvodát látogatta, ahol az udvari játékra érkezett, majd a Sakkjátszótér program egy foglalkozásába tekintett bele. Az épület végigjárása után a nevelőkkel beszélgetett, majd a felső tagozat vendége volt. Technika-, hittan-, kémia- és énekórákba kapcsolódott be, majd a tantestülettel találkozott. A beszélgetés elején Telek Péter Pál tagozatvezető mutatta be a tagozat munkáját.

Ebéd után először a 2.b osztály Lego WeDo foglalkozásán vett részt, majd az Öveges Diáklaborban tekintett bele a kémia emelt szintű felkészítés és a "Labor túra" foglalkozásába. Beszámoltunk neki a labor sokszínű munkájáról, kapcsolatairól, az iskola nemzetközi programjairól is.

A délutáni program második felében a kollégiumban voltunk, ahol Ábel István kollégiumvezető röviden beszélt a kollégium életéről, majd két találkozás zajlott. Az elsőben a generális atya a tagozatok diákönkormányzataival és a Kalazancius Mozgalom képviselőivel beszélgetett, a másodikban a szülők, a vezetők és a kollégák képviselőivel találkozott, de ide csatlakoztak a Diákönkormányzat további tagjai is.

Submitted by mikulas.domonkos on