2018. 05. 24.

Május 24-én a Piarista Diákszövetség kecskeméti tagozata a hagyományok szerint vacsorára látta vendégül a nevelőtestületet az iskola dísztermében. A rendezvényre hivatalosak voltak az iskola gyermeknevelési szabadságon lévő és nyugdíjas munkatársai is.

A program elején az alsós kiskórus énekekkel, az 1.a osztály népi játékokkal és táncokkal köszöntötte az egybegyűlteket. A felkészítők Máthé Szilvia, Mészárosné Bényei Katalin és Nagy Béla tanítók voltak.

Köszöntőt mondott Laczkó János, a Diákszövetség kecskeméti, és Strommer Pál, a szervezet országos vezetője, majd Mikulás Domonkos igazgató.

Gratuláltunk Nagy Attila házfőnök úrnak abból az alkalomból, hogy Bábel Balázs érsek atya Kunszt József díjjal tüntette ki a múlt héten.

Köszöntöttük az 5, 10, 20 és 25 éve nálunk dolgozó munkatársainkat. 20 éve munkatársunk Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika és Nagy Béla, 25 éve Olasz Edit tanárnő.

Immár hagyományosan ez alkalomból kapott két kollégánk Ifjú Sebestyén díjat.

Ifjú Sebestyén 1907-ben született, 1933-ban tett örökfogadalmat a Piarista Rendbe, 1947-48-ig és 1950-69-ig volt az iskola igazgatója. Idén 40 éve halt meg.

Idén a két kitüntetett

  • Bukovszki Erika, aki az osztályfőnöki, matematika és angol szaktanári munkájáért, számos iskolai programban való kezdeményező, aktív részvételéért, szervezésért, a diákokra való személyes odafigyelésért, megbízgató, pontos, kreatív és proaktív munkájáért kapta.
  • Telek Péter Pál szaktanári és vezetői munkájáért, a tanításban, a nevelésben való innovátori munkájáért, a diákok személyes kísérése terén való szervező és személyes munkájáért, a lelkiségi nevelés területén kifejtett tevékenységéért kapta.

Szeretettel gratulálunk mindkettőjüknek.

Submitted by mikulas.domonkos on