2015. 05. 28.

 

300. jubileumunk jegyében tartottuk idei pedagógusnapi vacsoránkat, melynek elején a Piarista Óvodába járó gyermekek kedves műsorát láthattuk. Ezt követően Laczkó János, a Magyar Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozatának elnöke méltatta a piaristák kecskeméti letelepedése óta eltelt három évszázad munkáját és üdvözölte a jelenlévő pedagógusokat.

Tantestületünk díszvendége volt Dr. Oberfrank Ferenc, a diákszövetség országos elnöke, aki a kecskeméti 300. jubileum és a pedagógusnap kapcsán köszöntötte a jelenlévőket, majd átadta a diákszövetség által alapított Dr. Antall József-díjat és emlékérmet iskolánk műszaki vezetőjének, Jusztin Ferenc öregdiákunknak. A díjátadás után elnök úr rövid előadásban az agykutatás felfedezéseinek fényében fejtegette az iskolai nevelő-oktató munka kiemelt jelentőségét. 

Nagy Attila SchP igazgató a jubileumi év rendezvényein elhangzott beszédekből, köszöntőlevelekből állított össze egy kisebb csokrot, melyekből szépen kiviláglott piarista küldetésünk karaktere, fontosabb alapértékeink. (Ld. a beszámoló alján található csatolmányt.) Beszéde végén örömmel mutatta fel Czégány Béláné Marika nyugdíjas pedagógunk egész tantestületi közösségünknek adott gyönyörű jubileumi ajándékát, egy általa hímzett, legújabb mintájú piarista címerlogót.

Az étkezési imádságot Szabó István SchP házfőnök úr vezette, amit az iskolánk konyhája által készített ízletes lakoma, beszélgetés és baráti együttlét követett, a legvégén pedig öregdiákjaink nótázása zárt. 

Köszönjük szépen a szép estét minden jelenlévőnek, különösen is öregdiákjainknak, akik minden évben megszervezik számunkra a piarista pedagógusnapi vacsorát. 

 

Submitted by nagy.attila on