2019. 05. 24.

Május 23-án a korábbi évek hagyományai szerint idén is pedagógus napi vacsorára hívta a Piarista Iskola nevelőtestületét a Magyar Piarista Diákszövetség Kecskeméti Tagozata.

A vacsora előtt az Általános Iskola tanulói műsorral köszöntötték a pedagógusokat: az 1.b osztály diákjai néptánccal, Szabó Vivien 6.a és Brunszkó Tamás 6.b osztályos diákok verssel, Bauer Nóra 7.a-s tanuló énekkel. A megjelenteket Mikulás Domonkos igazgató és Laczkó János, a Diákszövetsék kecskeméti tagozatának vezetője köszöntötte.

A vacsorára hivatalosak voltak a Ward Mária Leánygimnázium és a Piarista Iskola nyugdíjas pedagógusai is. Ez alkalomból köszöntöttük Pálinkásné Kócsó Máriát is, aki idén 50 éve vette át pedagógusi diplomáját.

Most adtuk át szintén hagyományaink szerint az Ifjú Sebestyén díjakat kiemelkedő munkát végző két kollégánknak.

Ifjú Sebestyén 1907-ben született, 1933-ban tett örökfogadalmat a Piarista Rendbe, 1947-48-ig és 1950-69-ig, nehéz években volt az iskola igazgatója. Idén 41 éve halt meg.

Idén a két kitüntetett:

  • Zákányi Erika, akit osztályfőnöki és szaktanári munkájáért, a diákokra való személyes odafigyelésért, az iskola életében való aktív, kezdeményező részvételéért jutalmaztunk.
  • Gardáné Kovács Mónika, aki személyes elkötelezettségéért, kiemelkedő tanítói munkájáért, az alsó tagozat életében való segítőkész, készséges és kezdeményező jelenlétéért kapta az elismerést.

Köszönjük mindkettőjük munkáját, és szeretettel gratulálunk nekik!

Submitted by mikulas.domonkos on