2019. 11. 19.

Az Erasmus plus KA2-es pályázatunk keretébnen az iskola három tagozatáról hat pedagógus, egy szülő és egy diák érkezett vasárnap Katalóniába, hogy a lengyel és katalán partnerrel közösen vegyünk részt szakmai képzésen. A képzés illeszkedik a pályázati programhoz: a katalán piarista iskolák SUMMEM projektjével ismerkedünk, hogy ehhez kapcsolódva dolgozzunk ki majd nemzetközi interdiszciplináris projektet a természettudományok területén. Tavasszal ehhez kapcsolódva lesz az Öveges DIáklaborban is képzés, amit mi szervezünk.

Az érkezés napján, amíg a lengyel csapat gépét vártuk, volt időnk Barcelonában körülnézni, a Sagrada Familia-t és Gaudi Pedreda házát néztük meg a sétán kívül.

Hétfőn reggel az iskola diákjai az udvaron fogadó műsort adtak, majd az iskola Erasmus plus klubjának diákjai mutatták be, vezettek körbe minket az iskolában. Ezt követően kezdődött a képzés. Először általános tájékoztatást kaptunk a projektről, majd a nap során több osztályban, évfolyamban tekinthettünk be a SUMMEM projekt működésébe. Jellemző, hogy az évfolyamonként két párhuzamos osztályt összenyitják, hogy együtt dolgozzanak, jellemzően kooperatív csoportmunkában. A diákok és pedagógusok készégesen mutatták be nekünk projektjeiket, meséltek a csoportmunka részleteiről, a közös internetes (Goolge) platformról, munkájuk értékeléséről. A nap közben arra is volt időnk, hogy a városházán a település polgármesterével is találkozzunk, aki az iskola egykori diákja.

A mai napon külső képző érkezik, majd egy másél órás sétára is készülünk a közeli vulkánra - Olot egy olyan természetvédelmi területen található, ahol Európában kis területen a legtöbb vulkán található.

A SUMMEM projektről bővebben itt olvashat.

Submitted by mikulas.domonkos on