2019. 11. 27.

Patrocíniumi szentmisénket ebben az évben együtt ünnepeltük Krisztus király vasárnapjával. Nagy Attila atya szívből megdicsérte a gyermekeket, hogy három ajándékkal is nagy örömet szereztek az Úristennek. Elsősorban önmagukkal, jelenlétükkel, aztán szépen zengő énekükkel, hálaadó imájukkal, és nem utolsó sorban a felajánlási ajándékként készített alkotásukkal.

A gyermekek számára nagyon érdekes volt Attila atya kincsestára, amit különböző országokból gyűjtött össze az évek folyamán. Érdeklődve nézték, vették kézbe többek között a kis trabantot, rénszarvast..., és vitték körbe a templomban, hogy mindenki megnézhesse. A prédikációból kiderült, hogy ezek az emlékek Attila atya számára értékesek. Elmondta, hogy Kalazanci Szent József, piarista óvodánk védőszentje is megajándékozta a őt és gyermekeket kinccsekkel: hittel és tudással.

Szíve legnagyobb vágyáról is beszélt Attila atya, hogy szeretne eljutni a világ leghatalmasabb országába, az Isten országába. Mindannyian meghívást kaptunk ide, és milyen jó, hogy Jézus mellénk szegődik az Isten országába vezető úton. Útlevél, pénz, földi kicsek nem szükségesek, viszont a szeretet "valutája" nélkülözhetetlen.

Hála Neked, Istenünk a közös együttlétért, ünnepért!

Szabó Krisztina óvodapedagógus 

 

 

Submitted by szabo.krisztina on