2021. 11. 25.

Mit is ünneplünk PATROCINIUMKOR? Kalazanci Szent József személyére és életművére emlékezünk: az általa alapított rendért, iskolákért adunk hálát, továbbá mindazért a szellemiségért, értékrendért, karizmáért, amit ezek közvetítenek világunkban. 

Idei patrocíniumunkkal indul nem csak hazánkban, de a világ minden táján, ahol piaristák működnek a római generálisi kongregáció által meghirdetett hivatás éve, amely jövő novemberig tart. Ebben a tematikus évben szeretnénk figyelmünk előterébe helyezni piarista hivatásunkat, és megújult erővel hívni másokat is életformánkra és küldetésünkre. 

Gimnáziumunkban idén az alábbi programok kapcsolódtak a patrociniumi ünnephez:

  • Görbe László plébános atya templomismertetőt tartott a 9-10. évfolymos diákoknak "a piarista templom kincsei: lelkiség és művészet" címmel
  • Vereb Zsolt vendég piarista atya két patrociniumi misét is mondott: külön a 9-10. és a 11-12. évf. számára
  • Nyeste Pál atya középiskolás személyes emlékeit osztotta meg a diáksággal "piaristák egykor és most" címmel
  • Nagy Attila lelkipásztori felelős pedig olyan kiscsoportos foglalkozásokat szervezett, ahol a diákok közös információgyűjtés után plenárisan oszthattak meg társaikkal érdekességeket a különféle magyarországi piarista iskolákkal kapcsolatban. A foglalkozás címe ez volt: "piarista jelenlétek, iskolák, helyszínek hazánkban".

A tartalmas, sokszínű, mozgalmas napot ünnepi ebéd zárta. 

Köszönjük mindazoknak a pedagógusoknak és diákoknak a segítségét, akik munkájukkal hozzájárultak iskolai ünnepünk megszervezéséhez. 

 

Nagy Attila SchP lelkipásztori felelős

 

Submitted by nagy.attila on