2019. 11. 29.

Minden évben november utolsó hetében emlékezünk meg a piarista rend alapítójáról, Kalazanci Szent Józsefről. Ebben a tanévben az alsó tagozaton három napon keresztül kínáltunk programokat a diákoknak.

Szerda délután játékkészítésre és közös játékra hívtuk a gyerekeket „Játék Kalazancitól napjainkig.” címmel. Az osztályokban különböző technikákkal készültek játékok, melyeket azután a gyerekek nagy örömmel ki is próbáltak. A cél az volt, hogy igyekezzünk minél több mindent újra hasznosítani és meglátni a már „feleslegesnek” vélt tárgyakban is a játék lehetőségét. Készültek stressz labdák, bowling, és ügyességi játékok is a délután folyamán.

Csütörtökön került megrendezésre a már hagyománnyá vált Kalazanci sportvetélkedő az 1. és 2. évfolyamnak. Itt a gyerekek „ellátogattak” Olaszországba, Mindehhez természetesen fel kellett rendesen öltözniük, be kellett pakolni a bőröndöt, vonatra kellett szállni, majd megérkezve templomot látogatták meg, melyet fel is építettek és természetesen egy iskolát, melyet ők rendeztek be.  Mindezt az ügyességüket és a gyorsaságukat felhasználva tették meg.

A 3. 4. évfolyam a már szintén hagyománnyá vált „Piár szeretlek!” vetélkedőn vettek részt.  Különféle feladatokban mérték össze tudásukat és erejüket a gyerekek. Megmutatták, hogy mennyire tudnak képeket jól megfigyelni és az apró részletekre is visszaemlékezni. Próbálták kitalálni a pletykában a felolvasott és egymásnak továbbadott információkból a szerzetes atyákat és tanítójukat. A szünetvadászban bátran megszólították a gimnazista diákokat és az intézmény dolgozóit, akik megfeleltek a feltételeknek, mely szerint kék szeműek voltak, vagy bakancsot viseltek, vagy göndör volt a hajuk, esetleg szemüveget viseltek, netán tán bajuszt és szakállt. Számot adtak a gyerekek arról, hogy mennyire tudnak közösen, osztályonként igazi csapatként együtt dolgozni, természetesen a tanítójukkal együtt. A végén a zene felismerésnél még táncra is perdültek. Nagyon jó hangulatú vetélkedő volt. Köszönjük szépen Gardáné Kovács Mónika tanító néninek, hogy erre az alkalomra visszalátogatott iskolánkba és levezette a vetélkedőt.

Pénteken igazán az ünnepé volt a főszerep. Ünnepi szentmisét celebrált Nagy Attila házfőnök atya, majd a szerzetesekkel találkozhattak és beszélgethettek a diákok. Köszönjük Szabó István atyának, Görbe László plébános atyának, Balogh Tamás atyának és Nagy Attila atyának, hogy vállalták ezt a feladatot és beszéltek hivatásukról. A 3. és 4. évfolyam még egy Kahoot játékban is megmutathatta, hogy mi mindent tudnak Kalazanci Szent Józsefről. 

Igazán tartalmas programokkal emlékeztünk meg rendalapítónkról, Kalazanci Szent Józsefről.

Köszönjük szépen minden kollégánknak a segítséget.

Submitted by vidaszucs.emese on