2016. 11. 26.

 

Ezekben a napokban az alsó tagozat is megemlékezett iskolánk alapítójáról, Kalazanci Szent Józsefről.

Az órákon történt beszélgetések, megemlékezések mellett csütörtökön ünnepi szentmisén vettünk részt, melyet Görbe László atya celebrált nekünk.  Gitáros énekekkel Ábel István és Bodza Pál tette még emlékezetesebbé ezt az ünnepet.  Görbe atya beszédében felelevenítette  az iskola alapításának időszakát, és emlékeztetett bennünket arra, hogy bizony nekünk is mekkora munkánk, feladatunk van abban, hogy ezen az úton járjunk. Bízunk abban - az atya hasonlatára utalva- ,hogy minden kis diákunk gyönyörű pillangóvá tud válni ezen az úton.

Pénteken az 1. és 2. évfolyamosok sportvetélkedőbe ágyazva, játékosan, Kalazanci személyét is beleszőve a versenyekbe küzdöttek a vándorserlegért. Először váltófutással igyekeztek minél hamarabb kirakni Kalazanci Szent József képét, majd jelképesen Olaszországba utaztak. Ehhez minél gyorsabban fel kellett öltözniük, táskába pakolniuk, majd egymás bokájába kapaszkodva vonatoztak el Rómába. Az izgalmas verseny végén a kupát az 1. és 2. évfolyamosok közül is az „a" osztály vihette magával. Természetesen a többi kisdiák is ajándékkal távozott.

A 3. és 4. osztályok immáron 5. alkalommal vettek részt a Piár szeretlek! vetélkedőn a díszteremben. A nagyszabású vetélkedőt Rita néni és Mónika néni vezetésével nagy lelkesedéssel készítették elő a tanítók. Hagyományosan az „a" osztályosok pirosban, a „b" osztályok fehérben, a „c" osztályok zöldben küzdöttek meg egymással. Rengeteg jobbnál jobb, mozgalmasabbnál mozgalmasabb feladatban bizonyíthatták rátermettségüket a csapatok: kreatív sarok, hálaadó ima írása megadott szavakkal, figyelempróba képekkel, pletyka, becslés, emberek megtalálása megadott szempontok szerint, kincsvadászat színesítették a délelőttöt. A csapatok zászlókkal, csatakiáltásokkal buzdították egymást.  A vándorkupát az idén a „c" osztályok vitték magukkal.

Reméljük, hogy ennek  az ünnepi hétnek az emléke minden diákunkban és tanítónkban sokáig megmarad.

A Piarista Iskola alsó tagozata

 

Submitted by lintner.tunde on