2010. 11. 27.
A zsúfolásig megtelt Piarista Templomban az általános iskola patrociniumi miséjét Nagy Attila SchP igazgató mondta. Az ünnepi program a díszteremben folytatódott, ahol a diákság Kozicz János igh. szavai után megtekintette a Pirrotti Szent Pompiliusz életéről szóló színdarabot, melyet Farkashalmi Erzsébet írt és rendezett.

A gimnáziumi Patrocinium díszvendége és ünnepi szónoka idén Böjte Csaba ferences szerzetes volt, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője. Az atya a szentmisében a remény fontosságáról prédikált, a díszteremben mondott gondolataiban pedig a Szűzanya példája nyomán a feladatok bátor felvállalására, a hálás és alázatos lelkületre biztatta hallgatóságát. 

A gimnáziumban is a Farkashalmi Erzsébet tanárnő által betanított színdarabot tekintettük meg, emléket állítva a 300. éve született piarista szentnek, Pirrotti Pompiliusznak. Az általános iskolások színpadi alakítását fergeteges tapssal jutalmazták gimnazistáink. Az előadást ünnepi ebéd követte, amit iskolánk tanárai, munkatársai mellett meghívott vendégeink is megtiszteltek jelenlétükkel. Nagy örömmel köszöntöttük sorainkban nyugdíjas pedagóguskollégáinkat is.

Submitted by nagy.attila on