2012. 12. 18.

2012. december 17-én a 12.b osztály tagjaival a Parlamentben jártunk, ahol másik három iskola diákjaival ún. parlamenti különórán vettünk részt.

Először Cseresnyés Péter fideszes országgyűlési képviselő, az Oktatási, tudományos és kutatási bizottság tagja, Nagykanizsa polgármestere fogadott bennünket, és rövid előadásában bemutatta a parlament tevékenységét és a benne dolgozó képviselők munkáját.

A program során játékon keresztül mutathattuk be, mit tudunk a parlament működéséről, és jobban megismerhettük az országgyűlés munkáját. Az egyes iskolák diákjai saját frakciót alakítottak, és együtt játszottuk el egy törvényjavaslat parlamenti tárgyalását.

Később sétára indultunk az Országház épületében, melynek során olyan helyekre is benézhettünk, ahová turista csoportok nem mehetnek be.

Talán a legizgalmasabb rész a plenális ülés meglátogatása volt, az ülésterem karzatáról 20 percen át figyelhettük élőben a képviselők munkáját.

Végül a díszőrség tagjaival találkoztunk, akiknek parancsnoka igazán élvezetesen mutatta be az őrök munkáját. Néhányan lehetőséget kaptak rá, hogy az őrség tagjaival együtt hajtsanak végre néhány alaki gyakorlatot.

Köszönjük szépen a Parlament munkatársainak, hogy lehetőséget biztosítottak számunkra a különóra programján való részvételre. Külön köszönjük Borók Zsuzsannának, hogy a nap folyamán kísérőnk és házigazdánk volt.
Submitted by suba.adrienne on