2009. 11. 04.

November első tanítási napján Budapestre utazott a 12.b osztály, ahol a Magyar Országgyűlés által szervezett "Parlamenti különóra" programon vettünk részt másik négy diákcsoporttal együtt.

A program első felében az parlament épületének felsőházi termében fogadtak bennünket. Először dr. Buksza Zsolt tanácsadó, a Bizottsági Főosztály munkatársának előadását hallgattuk meg az Országgyűlés feladatairól, működéséről és tisztségviselőiről. Az ő előadasát követően dr. Simicskó István képviselő úr tartott előadást a képviselői munkáról. Mindkét előadóhoz kérdéseket is intézhettünk. Lehetőség volt a felsőházi terem elnöki emelvényének kipróbálására is.

A program délutáni részében először az Országgyűlési Könyvtárba látogattunk el. Itt megismerhettük a könyvtár tevékenységi köret és az Országgyűlés fiatalok számára létrehozott honlapját, a Parlamenti diákinfót is

A könyvtár megtekintése után parlamenti séta keretében megtekinthettük az épület néhány további részét, többek között a kupolacsarnokot, ahol a Szent Koronát őrzik.

A különóra utolsó napirendi pontjaként a plenáris ülést tekinthettük meg, ahol interpellációkat hallgathattunk, többek között a H1N1 vírussal kapcsolatban.

Utunk során Széles Ágnes, az Országgyűlsé Civil Irodájának munkatársa vezetett bennünket. A 12.b osztály részére a parlamenti különóra programot Suba Adrienne tanárnő szervezte.

 

 

Submitted by kovacs.andras on