2019. 12. 09.

December 7-én a pályaválasztási nap keretében a 11-12. évfolyamos diákok 3 tanórában egy-egy fórumon vettek részt, ahol intézményünk „öreg” diákjai és a hozzánk járó diákok szülei beszéltek az életpályájukról, foglalkozásukról, a szakmájukban elért eredményeikről. A projektesemény során 28 meghívott vendég mutatta be a szakmáját és ismertette az ehhez szükséges tanulmányokat.

A 11-12. évfolyamos diákoknak a nap második felében a Neumann János Egyetem Karai mutatták be képzéseiket. A diákok tájékoztatást kaptak a Kecskeméten működő egyetem karairól: Gazdaságtudományi, Műszaki és Informatikai, Tanárképző és Kertészeti Kar szakjairól, duális képzéseiről.

A 9-10. évfolyamos diákok három tanóra keretében önismereti feladatokat végeztek el osztályfőnökeik irányításával. A 4. órában a 10. évfolyamos diákok egy-egy fórumbeszélgetésen vettek részt, ahol 2-3 öregdiák, szülő életpályáját ismerhették meg, ezzel is elősegítve a fakultáció választásukat.

Köszönjük a fórumon részt vevő egykori diákoknak és a szülőknek a programunkban nyújtott segítségét.

A program EFOP-3.2.5-17-2017-00032 "Kompasz"-pályaorientáció fejlesztése a Piarista Iskolákban című pályázat keretében valósult meg.

Submitted by levai.zita on