2020. 09. 18.

 Vackor Vár, látogatás a Nyíri erdőben

Az Erdei Iskola programsorozat harmadik helyszíne a Nyíri-erdő Vackor Vára volt. Itt Piszó László és Hardi Imre beosztott erdészek vezették diákjainkat a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdejében.

A gyerekek beszámolóiból:

Bari Zsombor 5.c:

„Csütörtökön a Vackor Várba vezetett utunk. Nekem ez a nap tetszett a legjobban, mert itt hallottam olyan dolgokról, amik nagyon érdekesek.
Megtudtam, hogy a vadászoknak milyen különleges szokásai  vannak a vad elejtése után. Otthon ezt el is meséltem.”

 

Németh Zoltán 5.c:

„Az Erdei Iskola három napja közül a második nap éreztem legjobban magam, amikor a Vackor Várban voltunk. Még soha nem jártam itt, pedig nincs is messze Kecskeméttől.
 Az Erdei Iskola homokpusztai tölgyes ligeterdőben van. Célkitűzésük a 6-18 év közötti gyerekek természetszeretetének kialakítása. A több mint ezer hektáros Nyíri erdőben látható dámudvar, őz, vaddisznó, nyúl, mókus, rengeteg madárfaj és apróvad. A séta a lombok között programon voltunk.
A túravezető sok érdekességet mondott a növényekről. Elmentünk egy kerítéshez, ahol, ha szerencsénk lett volna, láthattunk volna állatokat, de nem volt ott semmi.
Az út vége felé egy kilátó került az utunkba, ahova fel is mentünk. Sajnos madarakat nem láttunk, de madáretetőket igen. A vadászházakban kitömött állatokat, bőröket, szarvakat, agancsokat és trófeákat néztünk meg, sőt meg is lehetett őket simogatni, közben a vezető beszélt is róluk.
A program végén sokat játszottunk, pingpongozni és csocsózni is volt lehetőség, sőt makk-kupacson is megtanultunk fütyülni.
    Remélem még lesz lehetőségem eljutni ide.”

 

Mogyorósné Bálind Anikó szervező

Submitted by balind.aniko on