2020. 09. 18.

Kiskunsági Nemzeti Park Látogatóközpont – Természet Háza programja az erdei iskola sorozat keretében

A látógatóközpont „Gyógyítsuk meg Pistikét" foglalkozásán vettek részt 5. osztályos diákjaink. Az előadás során Szabó Ágnes, a nemzeti park környezeti nevelési szakreferense beszélt arról, hogyan kacsolódunk a környezetünkhöz, mennyiben függünk tőle. Beszélgetett a gyerekekkel a környezetszennyezéssel kapcsolatos problémákról és ezek megoldásának lehetséges módjairól.

Riczu Blanka 5.c részletes beszámolója:

"Egy nap a Természet Házában

A Természet Háza a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozik. Az épületben a hazai természetvédelmet, a magyar nemzeti parkokat, a Duna-Tisza köze jellemző élőhelyeit és a múltbeli mesterségeket mutatják be.
Itt található a Zöld Könyvtár, valamint a Zöld Pont szolgálat, amely természetvédelmi kérdésekben információkat ad az érdeklődőknek.
Az erdei iskolai hét első napján látogattunk el gyalog a Természet Házába. Az első programon egy vetítésen vettünk részt, melynek címe: Gyógyítsuk meg Pistikét!
A foglalkozásvezetővel megbeszéltük mitől lett beteg Pisti, és erre gyógyírt találtunk. Arra jutottunk, hogy Pistikének egészségesebben kellene étkeznie, és környezetbarát módon kellene élnie.
Ezután az udvaron sok hulladék várt minket. Az volt a feladatunk, hogy csoportosítsuk őket: papír, műanyag, újra hasznosítható és veszélyes hulladék.
A feladat után kitömött állatokat néztünk meg és tapogatva próbáltunk felismerni tárgyakat: fenyőtoboz, tojás, kagyló.
Az udvaron különféle madáretetőket is láttunk. Farönkökre ültünk le és megettük az ebédünket. A napot a közelben lévő játszótéren fejeztük be, majd gyalog visszasétáltunk az iskolába.
Érdekes nap volt, sok mindenről bővült az ismeretem."

Természettudományos Munkaközösség

.

Submitted by balind.aniko on