2023. 05. 16.

Május 14 és 15-én osztálykiránduláson voltunk, mely során meglátogattuk Szentendrét  és Dobogókőt. 

A busz reggel 8-kor indult, és első állomásunk Szentendrén a Szamos Marcipán Múzeum volt, ahol számos híres személynek, mint például Lady Diana vagy Michael Jackson, vagy mesefigurának, mint például Süsü a sárkány vagy Mickey egér, tekinthettünk meg marcipánból készült mását. Lenyűgöző volt látni a több száz órányi munkát igénybe vevő, akár hatvan kilót is elérő csupán marcipán felhasználásával készült alkotásokat!

Ezután tettünk egy nagy sétát az Óváros kacskaringós, macskaköves kis sikátoraiban és a Dunapart forgatagában. Majd a skanzenben kutathattuk fel egy letűnt idő érdekességeit. Megismertük a vízimalom működésének titkát, vagy, hogy hogyan is nézhetett ki egy régi parasztház, nyomda, posta vagy patika. Belefutottunk egy játékos vetélkedőbe, melyet a Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezett a Madarak és Fák Napja alkalmából. Tíz állomáson át gyarapíthattuk biológia tudásaunkat, melynek végén sokunk egy nyereménycsomaggal gazdagodhatott.

Ezután elmemtünk a szállásunkra, ahol jurtákban szálltunk meg. Este sokat játszottunk csapatépítő társasjátékokkal.

Másnap reggel túrázni indultunk a Zsivány-sziklákhoz, ahol az osztály nagy része próbált minden sziklát megmászni. A túra során a sárral dacolva 5 kilómétert tettünk meg. (A több napja tartó esőzések miatt nem tehettük meg az eredetileg tervezett túránkat.) Két kilátón is megtekintettük a csodálatos panorámát, és egy Mária-kegyhelyhez is ellátogattunk.

Ferentzi Éva

https://www.youtube.com/watch?v=eJBb3gy0wPs

https://www.youtube.com/watch?v=hoeIlJS3BF8

https://www.youtube.com/watch?v=T23D9lRJ3VU 

Submitted by kiss.ildiko on