Öregdiák vacsora
2023. 11. 04.

1981 óta, a járvány miatti egy év kimaradástól eltekintve minden évben találkoznak öregdiákjaink egy novemberi estén közös vacsorára. Így volt ez idén is, november 4-én. A program a templomban indult, ahol 17 órakor Görbe László és Holczer József aranymisés piarista atyák koncelebráltak dr. Bábel Balázs érsek atyával, a piarista közösség többi tagjával és öregdiák paptestvérekkel. A Koháry szobornál való hagyományos koszorúzást követően kezdődött a dísztermi program.

Szabó Gellért, a Diákszövetség kecskeméti tagozatának elnöke köszöntötte a megjelenteket. A vacsora korelnökei idén öten voltak, ők 1954-ben érettségiztek.

Az iskola mindennapjairól szóló rövid igazgatói beszámoló után dr. Bábel Balázs érsek úr beszélt röviden a népszámlálási adatok és a most zajló Szinódus kapcsán. Az est előadását Zsódi Viktor piarista tartományfőnök atya tartotta a Rendtartomány négy éves "irányvonalairól".

A Piarista Vacsora programot 1981-ben dr. Lukács László, az iskola akkori igazgatója kezdeményezte, akit idén kísértünk Budapesten végső útjára. A vacsorára idén is közel ötszázan gyűltek össze öregdiákok, volt és jelenlegi tanáraik.

Mikulás Domonkos igazgató

 

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2023-11/20231104_200801.jpg?h=25a45fdf&itok=7KMs6CDU
Submitted by mikulas.domonkos on