2022. 03. 07.

A Lázár Ervin Program keretében március 3-án OperaKoktéllal látta vendégül a Magyar Állami Operaház a 8. évfolyamosokat.  Az előadás előtt egy kis szabadtéri játékra is alkalmunk nyílt, majd két egyfelvonásos vígoperát tekinthettünk meg. Wolfgang Amadeus Mozart A színigazgató és Gian Carlo Menotti A telefon című darabját.

Mozart daljátékában a színigazgatónak nem volt könnyű dolga, amikor azt kellett eldöntenie, kinek adja a főszerepet.  A jelentkező hölgyek versenyt énekeltek, hogy meggyőzzék arról, melyikük a primadonna.

A telefon egy szerelmespár és a kettőjük közé furakodó telefonkészülék „szerelmi háromszögét” mutatta be. A téma aktuális, nem is gondolnánk, hogy ezt a vígoperát 1947-ben mutatták be először New Yorkban.

Nem csupán az előadások, a helyszín is figyelemre méltó volt. A MÁV egykori vasúti műhelye, az Eiffel-csarnok néven ismertté vált egykori mozdonyjavító üzem ad otthont a Magyar Állami Operaház művészeti központjának. Az itt található közel 500 személyes Bánffy Miklós teremben több más iskola tanulóival együtt vettünk részt a jó hangulatú előadáson.

                                                                                                                                         Erdős Anita

                                                                                                                                         Romanóczi Györgyné

                                                                                                                                         Telek Péter Pál

                                                         osztályfőnökök

 

 

Submitted by romanoczi.gyorgyne on