2013. 01. 22.

A három kecskeméti egyházi iskola (Piarista Iskola, Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Református Kollégium) közös ökumenikus ifjúsági imaórán vett részt a református templomban. 

A közös áhítaton minden iskola diákja egy-egy fohászt mondott. Iskolánk képviseletében Farkas Tekla 10.a és Soós Rita 10.a osztályos tanuló imádkozott.

Az imaesten Nagy Attila SchP igazgató  mondta a szentbeszédet. A szertartáson szolgálatot tevő lelkipásztorok voltak még: Varga Nándor református elnök-lelkész, Laczai András ref. lelkész, Szabó István SchP házfőnök és Hulej Enikő evangélikus lelkész. 

*   *   *

Istenünk! Közösen járulunk most színed elé imánkkal, mert hisszük, hogy nagy ereje van, ha sokan egy szívvel-lélekkel kérjük Tőled ugyanazt! Urunk, Te csodálatosan megálmodtad és megalkottad a világot! A terved az volt, hogy az általad teremtett sok színes részlet gazdagítson bennünket, a hiányosságok, illetve sérülések okozta különbözőségek pedig ne falat, hanem hidat képezzenek az emberek között. Urunk, mi az élet kultúráját szeretnénk hirdetni minden körülmények között, melyben alapvető az emberi méltóság tisztelete, őrzése. Bármennyire sokfélék is vagyunk, bármennyire is nem értjük, hogy bizonyos emberek, mitől annyira mások, miért viselkednek annyira másképpen, nekünk nem az a dolgunk, hogy ítélkezzünk, hanem, hogy az emberre, mint a Te művedre tekintsünk, és ne azt nézzük, keressük, ami elválaszt egymástól, hanem azt, ami közös, ami összeköt. Ámen.

 

 

Submitted by nagy.attila on