2011. 09. 29.

Tavaly az erdei iskola révén találkoztunk Rendekné Kiss Olgával a Rendek Ökogazdaság vezetőjével, ahol a gyerekek bepillantást nyerhettek a gazdaság életébe és megkóstolhatták termékeiket, amely tartósítószer és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül készült. A diákoknak nagyon ízlettek ezek az ennivalók és innen jött az ötlet hogy az iskolában szervezzünk látogatásokat, mivel az iskola egyik fontos koncepciója az egészséges életmód kialakítása és ennek tudatában való életvitel megvalósítása.

A projekt célja, hogy a gyermekek és szüleik megismerkedjenek a környék (Kecskemét és vonzáskörzetének) termelőivel, termékeikkel, valamint a gazdaságokkal. A gyermekek osztályonként egész napos terepgyakorlaton vesznek részt az öko-projekt keretében.

2011. szeptember 19-én a 6.b, 26-án a 7.b osztályok voltak terepgyakorlaton, ahol a fülöpházi Kondor-tavat és a homokhátsági buckásokat ismerték meg. Felfedezhették annak védett növényeit és állatvilágát. Találkoztunk a Nagy fehér kócsaggal, láttunk szürke gémeket, barna réti héját, egerészölyvet, valamint kétéltűek és hüllőket is megfigyelhettünk. Vezetőnk Molnárné Kata volt, aki már 30 éve él a homokhátsági buckásoknál. Lelkesen mesélt a táj évszakos változásairól, érdekességeiről.

Fantasztikusan éreztük magunkat, élményekben és tudásban egyaránt gazdagodtunk. Köszönjük mindezt Kata néninek.

Hajagos Kiss Margit projektvezető
 
Submitted by intra on