2021. 06. 22.

Az elmúlt héten nyolcadikosaink két alkalommal is búcsúztak. Először diáktársaiktól köszöntek el a virágokkal díszített tornateremben, ahol idén rajtuk kívül csak a hetedikesek és tanáraik lehettek jelen. Az ünnepséget Szakál Ferenc Pál intézményegység-vezető úr gondolatai nyitották. A hetedikesek útravalóul szánt gondolatait Kerekes Maja (7.a) és Papp Sára Amira (7.c) tolmácsolta, utána Galik Kamilla (7.b) zongorajátéka, majd Virág Eszter (7.c) szavalata következett. Mindhárom nyolcadik osztály készített búcsúvideót, melyekben az elmúlt nyolc év emlékezetes pillanatait villantották fel. A végzősök nevében Szarka Viktória (8.a) köszönt el diáktársaitól, majd Kovács Alíz (8.c) zongorajátékát hallhattuk. Végül a hetedikes diákok közös énekükkel kérték Isten áldását a nyolcadikos diákokra.

18-án a 8.a és 8. b osztály, 19-én a 8.c osztály tanulói vettek részt a piarista templomban ünnepi szentmisén, osztályfőnökeik, Kovácsné Golovics Ibolya, Marozsi Edina, Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika és Olasz Edit tanárnők vezetésével. A szentmisék celebránsa Nagy Attila SchP volt. Házfőnök atya felhívta a figyelmet arra, hogy egy-egy fontos életszakasz végén meg kell állnunk, hogy hálával és köszönettel a szívünkben hátra tekintsünk, majd előre, az előttünk álló útra. Emlékeztetett arra, hogy bár az iskola a maradandó értékek átadásával útjelző táblaként igyekszik utat mutatni, a növekedést, eredményeket végül a saját erőfeszítésünk hozza meg.

A szentmisék végén Szakál Ferenc Pál intézményegység-vezető úr búcsúzott a végzős diákoktól, akik –mint mondta - immár méltóvá váltak arra, hogy tovább tanulhassanak, építsék a világot és helytálljanak benne.

Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki közreműködött a nyolcadikos búcsúztatásában.

Romanóczi Györgyné

Submitted by romanoczi.gyorgyne on