2016. 06. 20.

 

Ünnepélyes napok a felső tagozaton

Rendhagyó órákkal tettük emlékezetessé a 2015/2016-os tanév utolsó napját. A búcsúzó 8. osztályosok a tornacsarnokban a két osztályfőnökkel: Zöldi-Kovácsné Korompai Mónikával és Horváth Orsolyával vidám hangulatban töltötték el a két tanítási órát. Játékos feladatok, az iskolatörténetet idéző kérdések, ügyességi gyakorlatok, az iskolánkat reklámozó szituációs játékok váltakozása adta meg az alaphangulatot a búcsúzó diákoknak.

Ez idő alatt a 7. évfolyam tanulói ünnepi díszbe öltöztették a Czollner tér D épületének folyosóját és a két nyolcadikos osztálytermet.

A harmadik órán a két évfolyam közötti személyes találkozásra is sor került: a 7. osztályosok ajándékkal és finom falatokkal lepték meg egy évvel idősebb iskolatársaikat.

A 4. órában az iskola tornacsarnoka a búcsúztatás és a búcsúzás helyszíne lett. A felsős diákok évfolyamonként ünnepi műsorral kedveskedtek az általános iskolai tanulmányukat befejező társaiknak.

Az ünnepély forgatókönyve:

1.      Boldog Teréz anya Himnusz az élethez című versét elmondja Csernák Gréta és Bujdosó Doroti 7.b osztályosok

2.      A hetedik osztály búcsúbeszéde

3.      Sáthy Huba 7.b-s zongorajátéka

4.      Lovas Sándor versét Bölcz Eszter 7.a osztályos mondja el

5.      A 8. évfolyam nevében Varga András 8.b-s búcsúzik

6.      Reményik Sándor Akarom című versét Sugár Karola 8. a-s előadásában halljuk

7.      Cseri Gabriella 6.c-s fuvolajátékát Borbás Márti tanárnő kíséri zongorán

8.      Legyetek jók, ha tudtok- énekli az 5. évfolyam

9.      8.a és 8.b videója

10.  Farkashalmi Erzsébet, a felső tagozat vezetője köszön el a 8. osztályosoktól

 

Június 17-én, pénteken 17 órakor a Piarista templomban tanárok, szülők, rokonok, ismerősök fogadták a búcsúmisére érkező 8.a és 8.b osztályosokat.   

A mise főcelebránsa Nagy Attila SchP  igazgató, a kántor Terenyei László volt. Az igazgató úr prédikációjában kifejtette: élni annyi, mint úton lenni. S ha hittel választod az Istennek tetsző utat, akkor jó úton haladsz.

Köszönjük Zöldi-Kovácsné Korompai Mónikának, Horváth Orsolyának, Olasz Editnek, Galikné Bertus Annamáriának és Bezsenyi Boglárkának a 8. osztályosok búcsúzó napjának megszervezését és remek megvalósítását.

Farkashalmi Erzsébet, a felső tagozat vezetője

 

Submitted by bertus.annamaria on