2023. 08. 22.

Július 10-21-ig kéthetes angol nyelvtanfolyamon vettem részt Firenzében a Europass Teacher Academy szervezésében. A két tanfolyam egymásra épülően az alapfokot célozta meg. Mindkét kurzus felelevenítette a legalapvetőbb nyelvtani szerkezeteket és számos kifejezés került elő a hétköznapi társalgási témákban. Csoporttársaim spanyol, francia, cseh, szlovák és magyar nyelvi területekről érkeztek, így bepillantást nyerhettünk egymás kulturális és oktatási szokásaiba is. A tanfolyamnak köszönhetően bátrabban kommunikálok angolul. 

Bár a képzés tartalmi elemei között a helyi kulturális értékek felfedezése is szerepelt, a hőhullám miatt mindezt legtöbbször szóban és képeken ismerhettük meg, illetve útmutatást kaptunk, hogy egyénileg hogyan fedezhetjük fel Firenzét. Természetesen ez tovább bővítette az angol szókincsünket. Szombaton szervezett borkostolási programon vettünk részt, ahol megismerkedhettünk két borászat termékeivel is. 

Az Erasmus+ program kiváló lehetőséget nyújtott számomra, hogy régen használt és már-már elfeledett készséget eleveníthessek fel és gyakorolhassam az idegen nyelvi kommunikációt.

Submitted by szakalne.harkai.rita on