2021. 08. 09.

2021. július végén részt vettem egy hatnapos nyelvtanári képzésen Amszterdamban. A tizenkét fős csoportban olasz, lengyel, szlovák és spanyol pedagógusokkal dolgoztam együtt a kreatív nyelvórai tevékenységek témájában.

A képzést vezető oktató egy elismert egyetemi tanár, és nem mellesleg színész volt, aki nagyon motiválóan hatott ránk, s változatos feladatok alkalmazásával ismerkedtette meg velünk a Gardner féle ’többszörös intelligencia’ elméletet és annak lehetséges gyakorlati területeit. A kreativitás fejlesztésére és a művészeti produktumok inspirálta gondolkodás megismertetésére kaptam számos ötletet, melyet használhatok a tanórákon. Sokféle általam is használt online, nyelvtanulást segítő alkalmazás további lehetőségeit ismertem meg, és természetesen pár új programmal is foglalkoztunk.

Volt alkalmam ismerkedni a várossal is, ahol a máshoz nem fogható egyedi légkör, az épületek, a hajózható csatornák, a csodálatos múzeumok valamint az emberek csendessége és toleranciája felejthetetlenné tette ezt a pár napot.

A képzés az Erasmus KA1 pályázat segítségével valósult meg.                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                     Galikné Bertus Annamária

Submitted by bertus.annamaria on