2011. 04. 19.

2011. április 14-én hívta magához az Úr a mi kedves

Pásztor Norberta nővérünket

az ő országába, a Szalvátor Nővérek (Az Isteni Üdvözítő Nővérei) Magyar Tartományából.

 

Norberta nővér (Mária) 1921. december 24-én született Kecskeméten. 1940-ben lépett be a Szalvátor nővérek rendjébe. 1942-ben első majd 1948-ban örök fogadalmat tett.

Szülei, különösen édesapja tanította imádkozni. Fiatal korában szívesen járt katolikus ifjúsági csoportba. Kecskeméten a Szalvátor nővérek vezették a Piaristáknál a konyhát, Norberta nővér fiatal lányként itt kapott munkát. Nagyon szeretett velük lenni és úgy érezte, hogy rajtuk keresztül hívta őt az Úr. Később azt mondta, a nővérek hiteles élete érintette meg. 1940-ben kezdte el a rendi képzést. Alapítónk lelki naplójából különösen ez a rész ragadta meg: „Élj Jézus, Mária és József szent társaságában és társalogj velük.

Első fogadalmát Máriabesnyőn tette le, 1942-ben. Utána Budapesten elvégezte a polgári iskolát. 1950 júniusában internálótáborba vitték. Először Piliscsabára, a Lazarista atyák rendházába, majd átszállították Budapestre, onnan pedig Jászberénybe a Ferencesek rendházába, ahol szeptemberig tartották többi nővértársaival együtt. Ebben az időben mindig félelemben éltek. A szabadulása után, 1950 szeptember 16-án Kecskemétre került a Piarista rendházba, ahol a konyhán dolgozott egészen 2000-ig. Nagyon hálás volt, hogy élete végéig ott maradhatott, ahol szinte egész életét élte.

Norberta nővér egyszerűsége és nyitottsága mindenkit megérintett. Mindenki, aki vele találkozott megérzett valamit Isten jóságából és szeretetéből. A Szalvátor nővérek sokszor meglátogatták Kecskeméten, és nála mindig nyitott szívre, nyitott fülre találtak.

Nagy fájdalom volt számára, amikor Johanna nővér tavaly novemberben hazament, az égi hazába. Boldog volt, hogy ott maradhatott a piarista rendházban, nem érezte magát egyedül, hiszen szerető emberek vették körül. Mégis többször emlegette, hogy nemsokára követi Johanna nővért. Norberta nővér fel volt készülve az Úrral való találkozásra, számunkra mégis váratlanul ment el.

Norbertta nővér már a feltámadás örömében él és találkozik mindazokkal, akik előtte mentek el és most Isten örömében élnek.

Kedves halottunkat április 19-én temettük el Gödöllő-Máriabesnyőn a Szalvátor Nővérek sírkertjében. 

 

Kívánjuk, hogy örömét lelje Istennél és láthassa arcát.

R.I.P.

Submitted by nagy.attila on