2021. 06. 30.

Június 29-én zártuk a tanévet

Bár a diákok már két hete élvezték a nyári szünetet, a nevelőtestületnek még sok feladata volt hátra a tanév zárásával, a következőre való készüléssel.

Idén az érettségin a szóbeli feleletek többsége elmaradt a járvány miatt, ezért a gimnáziumi tantestületnek is több lehetősége volt bekapcsolódni ezekbe a feladatokba.

A tanévzárás megszokott feladatain - teremrendezés, éves beszámolók készítése, bizonyítványok, törzskönyvek lezárása, gimnáziumi beiratkozás, jövő évi tantárgyfelosztással kapcsolatos egyeztetések - túl alkalmat találtunk közös képződésre, folyamatok továbbvitelére.

Két délelőttön foglalkoztunk a projektpedagógiával, kapcsolódva az Erasmus plus KA2-es pályázatunkhoz, és az éves tartalmi célunkat megvalósítva. Egy délután a kísérés témájával foglalkoztunk, folytatva az őszi tartományi konferencián és a tavaszi szakmai napunkon megvalósuló folyamatunkat. Jutott egy délelőtt a digitalizációra is, a májusi tartományi konferencia témáit gondoltuk továbbb helyi szinten.

Az egyes intézményrészek közösségi együttléteket is megvalósítottak, hogy erősítsék a közös munka személyes feltételeit. A felsősök Szekszárd környékére kirándultak hétvégén, az általános iskolai tanárok egész közössége és a gimnáziumi tantestület Úrihegyen tartott pikniket.

Emellett az Általános Iskola és a Gimnázium külön is tartott évértékelő értekezletet.

A nevelőtestületi záró értekezletet június 29-én tartottuk. Itt búcsúztattuk nyugdíjba vonuló kollégáinkat: Koziczné Dénes Piroskát és Kuthy Zoltánt.

Vargáné Csűri Bernadett tanárnőt Ifjú Sebestyén díjjal tüntettük ki, ezt a díjat Kuthy Zoltán tanár úr a gimnáziumi tedeumon kapta meg.

A munkaközösségek beszámolója után vezetői évértékeléssel zártuk a tanévet.

 

Minden munkatársunknak, diákunknak és családjaiknak, hozzánk kötődőknek szép nyarat, pihenést kívánunk.

Mikulás Domonkos igazgató 

Submitted by mikulas.domonkos on