2012. 08. 27.
A TÁMOP könyvtárpályázati program keretében 2010-ben, 3 fordulóban került sor a Benedek Elek tiszteletére rendezett Mesemondó-és író verseny megrendezésére. (2010. szeptember 30., 2010. november 11., 2010. november 24.).
A fenntarthatóság első évében ezt a programot elevenítettük fel 2011. október 19-én, 2011. november 14-én, 2012. január 20-án.

 

A program harmadik fordulójának összefoglaló beszámolója


2012. január 20.



A harmadik fordulóban –éppen úgy, mint az előző évben- színvonalas bábelőadást láthattak a programokban résztvevők, és azok is, akik csak erre az alkalomra kapcsolódtak be a rendezvénysorozatba. Kisgimnazista lányainkon kívül, -a tavalyi évhez hasonlóan- vendégeket is hívtunk (Piarista Iskola, Tóth László Ált.alános Iskola és Zrínyi Ilona Általános Iskola) a pécsi MárkusZínház: Mátyás király szárnyai (Balogh Róbert elbeszélése alapján) című előadásra.  Mindenki izgatottan figyelte a történetet, ahol percről percre elevenedett meg szemünk előtt Mátyás király alakja, reneszánsz korabeli udvara, és híres Fekete Serege. Az ötletekben bővelkedő előadás, a gyönyörű díszlet, a szép, ízes magyar beszéd, felejthetetlenné tette a háromfordulós eseménysorozatot. Ezután kihirdettük a versenyek helyezettjeit, ajándékokat és okleveleket adtunk át a legjobbaknak. A tornacsarnokot a diákok segítségével rendeztük be.
Submitted by intra on