2009. 05. 22.

Megnyertük a magyarországi ETWINNING versenyt az általános iskolás kategóriájában.  Jövőre  pályázhatunk az európai díjra!

A verseny 2 fordulós volt, az első fordulóban angol nyelvű pályázatot kellett benyújtani, a döntőre a legjobb 3 iskola csapatát hívták be, hogy képviseljék projektjüket. Mi egy powerpoint prezentációt vetítettünk le a Talkschool projektünkről amely idén már 5 éves lesz. Michna Halina konferált.

Az 5.b osztályosok 2 angol és egy portugál verset adtak elő, mindegyiket partneriskoláinktól  tanultuk. Ezután Lipótzy Máté és Hajnal Benjámin beszámolója következett arról, mit jelent számukra a Talkschool projekt. Majd Hajnal Benjámin az Irish Rover dalt énekelte el gitárkísérettel. Kis csapatunk közös éneklése zárta a produkciót a régi barátságról szóló skót dallal, az Auld Lang Syne-nal.

A standunkon posztereinket,rajzainkat,emléktárgyainkat is elhelyeztük.

A zsüri zavarbaejtő kérdéseit is sikeresen megválaszoltuk. Az egyéni oklevelek mellé egy 250 000 Ft-os ajándékutalványt kaptunk jutalmul, amelyet a csapat közösen, utazási célra használhat fel novemberig.


A csapat tagjai:


Hajnal Benjamin 11.b
Lipótzy Máté 5.b
Feczák László 5.b
Juhász Gábor 5.b
Nyakocza Viktor 5.b
Kalmár József 5.b


Az iskolának nem tagja, de a Talkschool projektnek regisztrált tagja Michna Halina, /7.oszt./ aki hosszú és színvonalas angol cikkekkel gazdagította a Talkschool Guestbook és Forum oldalait.

Szabó Lilian felkészítő és szervezőtanár

Submitted by nagy.attila on