2015. 06. 26.

Beszámoló az „indiános hétről"
 (A napközis tábor második hete)

 

Ismerkedős játékokkal kezdődött a napközis tábor második hete a résztvevő 42 kisgyermek számára. Ezután iskolánk aulájában egy megnyitón vettünk részt, ahol a Zöldlista vásárló program rajzpályázatának díjazottjait köszöntötték, jutalmazták. Két varázsszőnyeget festettünk, amivel képzeletben az „indiánok földjére" repültünk. Délután törzsekbe szerveződtünk, indián neveket választottunk és fejdíszeket készítettünk.

Kedden a Zöldprogram keretén belül a környezettudatos vásárlásról és a kevesebb hulladékról tartottak interaktív előadást a program képviselői. Kézműves foglalkozás gyanánt bevásárlószatyrot dekorálhattak a gyerekek minden édesanya örömére.  Délután indiánruhát készítettünk, színeztünk, vágtunk, újrahasznosítottuk a régi, kinyúlt pólókat.

Szerdán a Kordik Tanyára kirándultunk, ahol iskolánk napközis táboros csoportja már visszatérő vendégnek számít. Tanya bemutatás, lovaglás, lovas kocsikázás volt a napi program addig, amíg el nem kapott minket az eső. Jó indiánokhoz híven esőtáncot is jártunk a fedett teraszon. 

Csütörtökön a Népi Iparművészeti Múzeumban indiánkarkötőt fontunk bőrből. Ebéd után a belvárosban „tájolódtunk", a négy törzs négy különböző helyszínt fedezett fel, majd bemutatták egymásnak.

Pénteken a Malom Moziba látogattunk el, ahol a Hős6os című animációs vígjátékot néztük meg 3D - ben. A délután a törzsek jegyében telt, indiánruhában és fejdíszben minden törzs eljárta a saját táncát.

Vidáman, jó hangulatban telt a hét és a végére mindannyian kellemesen elfáradtunk. 

 

Köszönjük az együtt töltött vidám napokat!

 

Anna néni, Anett néni és Julcsi néni 

Submitted by intra on