2014. 06. 30.

Beszámoló

A hetet ismerkedős játékokkal, drámapedagógiai játékokkal és népi gyermekjátékkal indítottuk. Az ismerkedés után János vitéz által bejutottunk Tündérországba, melyről meseillusztrációt készítettünk. A délutánt sportvetélkedővel és sport játékokkal zártuk.

Kedden a Kordik Tanyára kirándultunk, ahol iskolánk napközi táboros csoportja már visszatérő vendégnek számít. Tanya bemutatás, lovaglás, lovaskocsikázás volt a napi program. Ebédre gulyáslevest és palacsintát kaptunk, melyet jóízűen elfogyasztottunk. A szabadidő eltöltésére számos lehetőség közül választhattak diákjaink: foci, ugrálás a trambulinon, játék a játszótéren, állatsimogatás. Számos élménnyel tértünk haza.

Szerdán Budapestre utaztunk, ahol a Vadlesen a Terézvárosban című programon vettünk részt. A séta után, a buszra várva egyik diákunk felismerte L.L. Juniort, akivel közös fotót készítettünk a gyerekek nagy örömére. Ezt követően átmentünk a Margitszigetre, ahol az ÖKO – játszótéren felszabadultan játszhattak tanulóink. A hazafelé tartó úton várost néztünk, az alsó rakpartról csodáltuk meg Budapest nevezetességeit (a hidakat, a Parlamentet, a Budai Várnegyedet, a Gellérthegyet, a Citadellát, a Szabadság – szobrot és a Művészetek Palotáját).

Csütörtökön a kecskeméti Rajzfilmstúdióba látogattunk, ahol a rajzfilmkészítés technikáival és eszközeivel ismerkedtünk meg. Bepillantást nyertünk a jelenleg is készülő animációs mesékbe (Lázár Ervin), valamint a Magyar népmesékbe.

Pénteken a Malom Moziban jártunk, ahol a Mogyoró – meló című mesét néztük meg 3D – ben.

Vidáman, jó hangulatban telt a hét és mindannyian jól elfáradtunk!

Köszönjük az együtt töltött vidám napokat!

Anett néni és Julcsi néni

 

Kecskemét, 2014. június 27.

 

Submitted by intra on