Mobillabor műhely
2023. 11. 29.

2023. november 29-én egynapos műhelymunkát tartott az Öveges Diáklaborban a Magyarországi Diáklaborok Egyesülete. A téma az egyesület által a Selye János Diáklaborhálózatban kialakított mobillabor működtetése volt. Ahhoz, hogy a mobillabor hatékonyan működjön, terveznünk kell a kínált tananyagokat, a beszerzendő eszközöket, és a működtetés számos kérdését.

A labor alaklmas arra, hogy olyan iskolákban biztoítson laborfoglalkozásokat, ahol se megfelelő felszereltség nem áll rendelkezésre, se lehetőség diáklaborokba való utazásra. Emellett korszerű eszközöket juttathat el akár középiskolákba is. A tananyagok átgondolása után szerezzük be a szükséges eszközöket, és biztosítjuk hozzá a képzéseket a használóknak.

A működés kérdései is szerteágazóak: tankolni kell, be- és kipakolni, takarítani, karban tartani, eljuttatni az ország különböző pontjaira, feltölteni szükséges anyagokkal és megfelelő személyzetet, tanárokat biztosítani a működéshez.

Terv szerint a jövő év első negyedévében indulhat a próbaüzem. Addig még üzemeltető vállalkozást és munkatársat is kell találnunk...

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2023-11/20231129_123247.jpg?h=8a89da3e&itok=iZMxI6zN
Submitted by mikulas.domonkos on