2017. 04. 29.

 

2017. április 29-én szombaton, EGYHÁZMEGYEI MINISTRÁNS TALÁLKOZÓT tartottunk Kalocsán, melyre több, mint százan érkeztek, fiúk, leányok és lelkipásztor, hitoktató kísérőik. Az ASZTRIK ÉV kapcsán a találkozó résztvevői együtt ünnepeltünk a megújult Főszékesegyházban a Bábel Balázs érsek atya által főcelebrált szentmisén, majd az érsekség régi - új múzeumában, az Astriceumban tettünk látogatást. 

Ezt követően a Főszékesegyház mögötti Nagyasszonyunk Katolikus Iskola tornatermébe vonultunk, ahol a ministráns sokadalomból 10 csoportot alkottunk, majd játékos ügyességi vetélkedőben mérhették össze a fiatalok tudásukat. A finom ebéd után eredményhirdetés következett, és végül további sportolásra, városi sétára, fagyizásra, a székesegyház újbóli meglátogatására nyílott lehetőség. 

A kecskeméti piaristákat (iskolát és plébániát) az alábbi felsős ministráns-szakkörös diákok képviselték a találkozón: Dinnyés Gábor (7.c), Boros Krabok Ábel (7.a), Túri Ákos (6.a), Varga Bence (6.c), Hegedűs Ákos (5.a), Romanóczi György (5.a), Balogh Marcell (5.a). Köszönet Drozdik Péter Piár-gimis diákunknak, aki veterán ministránsként elkísérte fiataljainkat.

Köszönjük továbbá Retkes Zsolt atyának, a kalocsai Szent Péter templom plébánosának és munkatársainak a találkozó megszervezését. 

Nagy Attila SchP ig. 

 

Submitted by nagy.attila on