2023. 12. 07.

Olykor a legkisebbek a teljesen ismerős, hétköznapi környezetükben csalóka jelet véltek felfedezni egy-egy megvillanó piros ruha láttán, vagy épp egy hirtelen felcsendülő hangtól derült fel az arcuk.

Napok óta a várakozás izgatottsága vibrált a levegőben. December elején a gyermekeknek a karácsony szinte kibírhatatlanul messze van, de az önzetlen szeretet hagyományos alakja Mikulás személyében évről-évre meglátogatja a legfiatalabbakat. 

Így volt ez nálunk is. A Szent Miklós ünnepe alkalmából bemutatott mise végén a diákok bizonytalansága egy szempillantás alatt elszállt amikor a megszelídült krampuszok után a jóságos Mikulás fáradt léptekkel beballagott, fogadta köszöntésünket, s rövid de annál szívélyesebb intelmei után kiosztotta az osztályoknak a várt meglepetéseket.

A nap hátralevő része sem telt el eseménytelenül. A krampuszok meglepetésszerű megjelenése tette izgalmasabbá amúgy sem szokványos napunkat. Sőt, a gimnáziumi diákönkormányzat tanuló Mikulása kitűnő érzékkel mutatta meg, hogy a következő generációknak sem kell csalódniuk december hatodikán!

Submitted by nagy.bela on