2013. 03. 07.

 

Alsó tagozatból a felső tagozatba való átmenet a Meixner-módszer tükrében

Igen fontos mérföldkő az alsó tagozatos diákok életében a felső tagozatba való belépés. Új kihívásokkal, feladatokkal kell megbirkózniuk tanítványainknak. Az átmenet megkönnyítése alsó és felső tagozatos pedagógusoknak egyaránt feladata. Ennek jegyében közös gondolkodásra, együttműködésre hívtuk kollégáinkat. A következő tanévben két olyan osztály lép felső tagozatba, akik Meixner-módszerrel tanultak az elmúlt négy évben. Rendezvényünk bepillantást engedett a módszer sajátosságaiba is.

A bemutató nyelvtan órarészletet követően, melyet Glajné Hodoniczki Anikó a 4.c osztállyal vezetett, előadást hallottunk Damó Esztertől (logopédus - pszichológus - az AIÓ Kiadó módszertani képzéseinek vezetője, AIÓ Kiadó tankönyveinek sorozatszerkesztője) a témában. Ezt szakmai beszélgetés követte a jelenlévő alsó és felső tagozatos kollégák részvételével.

Azt reméljük, hogy ez a szakmai párbeszéd egy szoros együttműködés kialakulásának kezdete volt a tagozatok között. Köszönjük kollégáink, és a Petőfi Sándor Általános Iskolából érkezett tanárok aktív részvételét!

Kovács Zoltánné alsós tagozatvezető

Csonka Zoltánné alsós munkaközösség-vezető

 

Submitted by nagy.attila on