2022. 09. 16.

A Piaristák terén a nyár során több épületfejlesztési beruházásunk is megvalósult. Nagy örömünkre szolgál, hogy lehetőségünk volt közösen, személyesen megünnepelni, hogy összefogással sikerült felújítani az iskolaudvart, mellyel egy sok évtizedes vágyunk teljesült. Mindez a Koháry Alapítványhoz befolyt egyszázalékos bevételekből; a szülők, cégek és az öregdiákok rendkívüli felajánlásaival, valamint a Piarista Rend Magyar Tartományának támogatásával jöhetett létre. 

Mikulás Domonkos igazgató úr nyitóbeszéde után Nyeste Pál Sch.P. közreműködésével Görbe László plébános úr megáldotta az új iskolaudvart, majd a 2.b osztály vidám és lelkes népi dalos fűzése következett, melyben láthatóan minden gyermek élvezte szereplést. A műsort a gimázium énekkara egy piarista énekkel zárta. 

Köszönjük Kovács Krisztina tanítónőnek a kisgyermekek felkészítését, Mészárosné Bényei Katalinnak a műsor alatti támogatást, és Fehérvári Gábor tanár úrnak az énekkar színvonalas műsorának vezetését. 

Hálásak vagyunk, hogy a rendezvényen örömünkben osztoztak a Piarista Rend képviselői, a Rendház tagjai, az öregdiákok, a megjelent családok és kollégák. 

A továbbiakban is szeretnénk még fejleszteni, zöldíteni az udvart, hogy méginkább gyermekközpontúvá válhasson.

Isten áldja meg a támogatóinkat és azokat, akik bármilyen módon elősegítették intézményi környezetünk fejlődését. 

Az eseményen a hírös.hu is képviseltette magát. A cikket és az eseményen készült rövid videót a https://hiros.hu/hirek/atadtak-a-piarista-gimnazium-felujitott-udvarat---videoval oldalon tekinthetik meg.

 

 

 

Submitted by somogyi.anett on