2013. 05. 06.

Május 6-án, hétfőn a magyar nyelv és irodalom tárggyal megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. Először szövegértési feladatsort, majd szövegalkotási feladatot kaptak a vizsgázók. Kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken németből adnak számot tudásukról a végzős diákok.

Az érettségi feladatsorok és a javítási útmutatók IDE kattintva letölthetők az Oktatási Hivatal honlapjáról. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a feladatsorok, a javítási-értékelési útmutatókkal együtt a vizsgát követő napon kerülnek fel az oldalra - a reggel 8 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsga másnapján reggel 8 órakor, a 14 órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsgát követő nap 14 órakor.

A kijavított érettségi dolgozatok megtekintésére június 4-én 8-16 óra között kerül sor a 12.b termében (12.a és 12.b vizsgázóinak) ill. a 12.c termében (12.c és 12.d tagjainak). A dolgozatokról nem tudunk fénymásolatot készíteni, ezért javasoljuk, hogy telefonnal vagy fényképezőgéppel készítsenek felvételt róluk. A javítási útmutatótól eltérő javítás vagy számszaki hiba esetén jogorvoslati kérelem adható be június 5-én 8-16 óra között a gimnáziumi iskolatitkárnál.

Képeink a magyar nyelv és irodalom vizsgán készültek.

Tamásiné Suba Adrienne igh.

Submitted by nagy.attila on