2023. 12. 12.

„A pusztában kiáltónak szava: Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenesséösvényeit!” /Mk. 1, 3/

Mindannyian nagyon várjuk a karácsonyt, Jézus születésének ünnepét. A héten - december 13-án -Szent Lúciára is emlékezünk. A vakok és a szembetegségekben szenvedők, a földművesek és a különféle kézművesek, de ugyanígy a varrónők oltalmazója volt, mivel valamennyien hegyes szerszámokkal         dolgoznak.
Luca napjához több hiedelem, népszokás kapcsolódik. Többek között ezen a napon a gyerekek énekelve indultak körbe a falvakban és kisebb adományokért – kolbász, tojás, szalonna, kalács – köszöntötték a gazdákat jókívánságaikkal.

Ebből hallhatok a harmadikosok előadásában egy csokorra valót.

Nagy Attila atya az örömről, a dicséretről, mondta el ünnepváró gondolatait, amit a jól végzett munkánk után kapunk. Felhívta a figyelmünket arra is, hogy törekedjünk rá, hogy a munkánk dicséretet érdemeljen, a reánk bízott feladatokat becsületesen végezzük.

Most, advent idején készüljünk kitartóan, a külsőségek helyett lelkünk tisztaságát középpontba helyezve, hogy a Karácsonyi ünnepünk szép legyen!

Alleluját énekeltünk, ami annyit jelent, hogy öröm. Az öröm legyen a szívünkben a várakozás időszakában is.

Köszönjük Attila atya adventi gondolatait és a 3. évfolyam színvonalas műsorát és felkészítő tanáraiknak Kovács Krisztának, Guttyán Anikónak a munkáját.

Az alábbi videót az eseményről Gubicza Marcell 9.a osztályos tanuló készítette, köszönet érte.

">

Submitted by nagy.bela on