2015. 11. 13.

A görögországi Porto Carras volt a színhelye az idei korcsoportos sakk világbajnokságnak. A vébén 91 ország képviseltette magát. A legnagyobb létszámmal az amerikai csapat érkezett, de jelentős létszámú volt a görög, az orosz és a kínai delegáció is. Magyarországról a különböző korcsoportokban 18 gyerek vett részt a bajnokságon.

Marosi Levente (8.b) az U16-os korcsoportban sakkozott. A ranglistán csak a 66. helyet foglalta el, de kíváló teljesítménnyel a 34. helyre futott be. Ezzel megerősítette FIDE-mesteri címét és bebizonyította, hogy helye van a nemzetközi mezőnyben.

Levente a 11 játszmából 6,5 pontot szerezett. Ötször győzött, négyszer döntetlenezett és csak háromszor kapott ki az ellenfeleitől. 8 ellenfele hozzá hasonlóan címviselő volt. 

Nagyszerű eredményének köszönhetően a magyar csapat legtöbb (83!) Élő-pontot nyert játékosaként tért haza. 

A Magyar Sakkszövetség honlapján így írnak diákunkról: "Levente nagyon jó versenyt zárt, erős játékosokkal játszott végig, akik jóval előrébb voltak rangsorolva, de ez a játszmákon egyáltalán nem látszott. Levente kiváló teljesítményének értékéről mindent elmond, hogy nyert 83 élőt, és ismét 2300 felett van az élőpontja."  

GRATULÁLUNK!  

Submitted by talmacsi.jozsef on