2020. 05. 29.

Május 29-én a „piarista világ” minden részében piarista hivatásokért imádkozunk. Az emlékezés egy, a 15-16. században élő, szegény fiatalokat nagy buzgósággal hittanra oktató, de sajnos betegségben fiatalon elhunyt olasz piarista novícius, Glicerio Landriani személyéhez kötődik. (Életéről IDE kattintva lehet bővebben olvasni.)

Kecskeméten az óvodától a gimnáziumig minden tagozatban készültünk erre a napra. Elsősorban imádságos lelkülettel. Továbbá sok-sok kreatív ötlettel is, ami mind a piarista hivatáshoz kapcsolódott: 

  • versek, novellák, esszék
  • interjúk
  • imák, fohászok
  • rajzok, festmények
  • gyurmából és legoból sok gyönyörű megjelenítése a piarista hétköznapoknak. 

A youtube csatornán élőben vehettünk részt egy olyan közvetítésben, mely bemutatta a gyerekek/diákok alkotásait, továbbá közvetítette Pedro Aguado generális atya videó üzenetét Rómából. A műsorvezető Molnár Lehel és Lobmayer Imre piarista atyák pedig a piarista szerzetesi hivatás számos paraméteréről is meséltek. 

Kecskeméti piarista templomunkban az erre a napra eső reggelen külön szentmisét is mondtunk, amiben piarista hivatásokért imádkoztunk, és felelevenítettük a szentbeszédben Glicerio Landriani alakját. (E helyütt említjük meg azt is, hogy a Piarista Rendházban, a szerzetesközösség körében minden hétfő este a kitett Oltáriszentség előtt kérjük a Jóistent piarista hivatásokért.)

Az alábbi alkotásokat kecskeméti diákok készítették. A többi fénykép a youtube-os élő közvetítésről készült.

Nagy Attila SchP - lelkipásztori felelős

 

Submitted by nagy.attila on