2014. 01. 28.

 

Így ünnepeltünk

      Gazdag programmal készült a felső tagozat a 2014. január 22-i magyar kultúra napjára.

A jeles esemény szervezői  (Borbás Márti, Iványosi- Szabó Andrea, Kovács Aranka és Farkashalmi Erzsébet tanárnők) úgy gondolták, hogy szűkebb környezetükből mutatják be azokat az alkotásokat, melyeket méltán sorolhatunk a kulturális értékek közé.

     Tehetséges tanáraink ajánlották fel a kiállításra az általuk készített munkákat: festményeket, könyveket, meseillusztrációkat, kézműves termékeket, fotókat.

A felhíváshoz diákjaink is csatlakoztak, s művészi rajzaikkal, tűzzománc szobraikkal, kiváló textilmunkáikkal, élményt sugárzó fotókkal színesítették a D épület II. emeletén  helyet kapó iskolai tárlatunkat.

A megnyitóra január 22-én, szerdán az első órában került sor  a tanárkollégák és az osztályküldöttek részvételével.

Az ünnepi beszédet, verset és a hegedűjátékot jó hangulatú agapé követte.

 A délelőtt további részében a kiselőadást vállaló diákok közvetítették a magyar kultúrát évfolyamtársaiknak. A prezentációk olyan jeles személyeket (Bolyai Farkas, Rubik Ernő, Szent István, Lőrincze Lajos, Semmelweis Ignác,  Farkas Bertalan...)mutattak be, akik  nevével gyakran találkozhatunk a magyar kultúrtörténet lapjain. Az értékeink sorát gazdagították a hungarikumok, híres épületek, rajzfilmfigurák, különféle találmányok - ezekről is hallhattunk ismertetőt.

 Az osztálytermek ajtaja is ünneplőbe öltözött erre a napra. Kulturális életünk sokszínűsége tükröződött az ötletes díszítéseken.

A tanítási napot értékeléssel, eredményhirdetéssel zártuk. Ekkor köszöntük meg  tanáraink segítő munkáját, a szervezők fáradozását, itt vehette át az 5.b és a 7.a a győzteseknek járó jutalmat, a 6.b pedig a különdíjat.

                              Felemelő érzés volt így ünnepelni.

                                                                                                             Farkashalmi Erzsébet

 

 

Submitted by marozsi.edina on