Lelkigyakorlat a 9.c osztályban
2024. 10. 20.

A gólyanap után az első, tanórákon kívüli közös osztályprogramja a 9.c-nek az október 17-18-i lelkigyakorlat volt, amely csütörtökön tanítás után kezdődött és péntek délutánig tartott.

Idén az önismeret, közösségépítés volt a fókuszban, különböző játékos, interaktív, csoportos, egyéni, komolyabb, elmélyülős, reflektív gyakorlatokkal, kiscsoportos beszélgetésekkel. Többek között szó esett arról, ki milyen nevet kapott szüleitől, mit tud róla, milyen értékeket tartanak fontosnak egy osztályközösségben, kreatív alkotásokkal mutatkoztak be, lerajzolták és elmesélték eddigi életútjuk főbb mérföldköveit, esti imában, meghitt hangulatban, pedig arról elmélkedhettünk, ki számunkra isten. Este a díszterem mozivá változott át és az Életrevalók c. tanulságos francia filmet néztük meg. Sokak számára hangulatos volt a kollégiumban alvás, ahol éjszakába nyúló beszélgetésekkel építették tovább. kapcsolatokat. Pénteken egy nagy közös feladata is volt az osztálynak, amikor egy nagy textildarabra álltak és azt meg kellett fordítaniuk maguk alatt, úgy, hogy lehető legkevesebben lépjenek le róla. Délután szavazást tartottunk a legfontosabb értékekről, osztályszimbólumok is készültek, végül a közös rendrakás után szentmisével zártuk ezt a közös másfél napot.

A diákok többsége úgy nyilatkozott a végén, hogy kellemesen csalódtak, mert bár fáradtan kezdtek bele a lekigyakorlatba, élvezték a programokat és hasznosnak találták a gyakorlatokat, jobban megismerték osztálytársaikat, azokat is, akikkel az első pár hét alatt még nem sokat beszélgettek. 

Köszönet Lévai Zita, Sipőcz Brigitta, Bukovszki Erika és Bimbó Andrea tanárnőknek, valamint Kernya Martin és Fehérvári Gábor tanár uraknak a lebonyolításan nyújtott segítségükért. Köszönet a szülőknek a beküldött süteményekért!

 

Soós Zoltán Ferenc

osztályfőnök

/sites/default/files/styles/tartalom_kep/public/2024-10/IMG_0299.JPG?h=d3cc7ab3&itok=BzkXHPYJ
Submitted by soos.zoltan on