2015. 04. 15.

 

Családi lelkigyakorlat 2014/15 - 11.b

A 11. b osztály a család téma köré épülő  lelkigyakorlaton vett részt március  27-28.-án. A Református Gimnáziumból érkezett Jánosyné Zsuzsi és Vincze Árpád, hogy vezessék a programot. Helyszín a gimnázium épülete volt.

A péntek délután különböző játékos gyakorlatokkal indult a megfelelő légkör kialakítása érdekében. Ezután képekhez kellett családi történetet kitalálni, majd ezekhez viszonyították saját életüket, szerepüket a családban.

Részleteket néztünk a Ragyogj című filmből, melyek jó alapot szolgáltak a családon belüli szerepek, a szülő-gyermek kapcsolat alakulásáról szóló beszélgetéshez. A nap zárásaként a diákok saját családjukról beszélgettek kiemelve mitől működnek jól az őket körülvevő életközösségek,illetve milyen hátráltató tényezők lehetnek.

A második nap ismét rövid ráhangolódással kezdődött, majd egy újabb filmrészlettől ösztönözve kellett elképzelni a filmbéli családot 15 év múlva. A nap hátralévő részében a bibliai Jarius lányának történetével kapcsolatban következtek foglalkozások szintén középpontba állítva a családtagok szerepét, viselkedését. Végül záráskor mindenki letett egy nehézséget, kigondolta hogyan működhetne élete e területen jobban.

A foglalkozások nagyon változatosak voltak, sokat épülhettek a diákok lelkileg, biztosan mindenki vitt magával egy kis útravalót az életéhez.

A program a TÁMOP 3.1.4-08/2- 2008-0010 pályázat segítségével valósult meg.

Vargáné Csűri Bernadett

 

Submitted by csuri.bernadette on